SiTOR Stiskalnice d.o.o. dobitnik srebrne gazele 2017

Družba Dnevnik d.o.o. vsako leto nominira 18 podjetij iz vseh slovenskih regij in iz različnih panog, ki se potegujejo za laskavi naslov najboljšega hitrorastočega podjetja. Letos je podjetje SiTOR Stiskalnice d.o.o. prejelo Primorsko-notranjsko gazelo 2017 ter se tako uvrstilo v finale izbora Slovenska gazela 2017.

Sklepna prireditev je bila 25. oktobra v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Podjetje SiTOR Stiskalnice d.o.o je prejelo laskavi naslov srebrne gazele 2017. Zlato gazelo je prejelo družinsko podjetje Technos iz Žalca, bronasto pa podjetje Varis iz Lendave.

Podjetje SiTOR Stiskalnice so na finalnem izboru predstavili tako:

Pivški SiTOR stiskalnice je največji proizvajalec hidravličnih stiskalnic za plošče iz umetne mase v Evropi in Ameriki. Podjetje, ki ga vodi Rudi Tomšič, je nastalo sredi sedemdesetih let preteklega stoletja na temeljih podjetja Javor, v industrijo umetnih mas pa so stopili sredi devetdesetih. 
Podjetje, ki zaposluje 45 sodelavcev, je lani ustvarilo 9,7 milijona evrov prihodkov. S svojimi stiskalnicami oskrbujejo vse proizvajalce plastičnih plošč v Nemčiji in ZDA, nekaj stiskalnic pa so prodali tudi na domačem trgu in v druge države po svetu.

Direktor podjetja Rudi Tomšič pa je za Dnevnik povedal: »Dinamična rast podjetja je posledica večletnega dobrega dela in vztrajne rasti.«

Vsi zaposleni so na prejeto priznanje zelo ponosni. Podjetje je doseženi uspeh ustrezno proslavilo.

https://www.dnevnik.si/posel/gazela/gazela-2017