Udeležba na sejmu K2019 v Düsseldorfu

V oktobru je po treh letih svoja vrata znova odprl vodilni sejem plastike in gume K v Düsseldorfu (16.-23.10.2019). Udeležilo se ga je 3.300 razstavljavcev iz 63 držav, obiskalo pa kar 224.116 obiskovalcev iz 168 držav. Največ obiskovalcev je bilo iz Nemčije, Italije, Nizozemske, Indije, Turčije in Kitajske. Sejem je potrdil, da plastika ostaja inovativen in nepogrešljiv material. Obiskovalci so se zanimali predvsem za sisteme za recikliranje, trajnostne materiale ter procese za varčevanje z viri. Na sejmu je vladalo pozitivno razpoloženje, obiskovalci pa so imeli konkretne želje. Na razstavnih prostorih je bilo veliko povpraševanja po inovativni strojni opremi in surovinah. Stroji in oprema so bili tudi sicer največji segment na K2019, saj je v tem sektorju razstavljalo kar 1.975 razstavljavcev. Na sejmu so se posvetili tudi manj prijetnim temam kot so odpadki v morju in potratna poraba plastične embalaže.

Tudi v našem podjetju smo z obiskom zadovoljni. Sejem je odlična priložnost za srečanje z obstoječimi kupci ter za navezovanje novih kontaktov s potencialnimi bodočimi kupci. Letos smo na sejmu predstavili največjo stiskalnico za plastiko na svetu (12x2m), ki je trenutno v zaključni fazi izdelave.

Predstavili smo tudi našo do sedaj največjo izdelano stiskalnico za izdelavo gumijastih trakov (Rubbertracks) s katero je mogoče izdelati trakove širine do 1m in obsega preko 9m.

Največ zanimanja je bilo za stiskalnice za izdelavo plošč iz plastike ter tudi za stiskalnice in linije za predelavo gume. Veliko zanimanja je pritegnila tudi naša referenčna lista v obliki mlina na veter.